fbpx

РЕВЮ: Marvel Eternals 76154: Deviant Ambush

3
76154: Deviant Ambush
Share

Първият сет с който ще започне серията от ревюта в сайта e 76154: Deviant Ambush, предоставен специално от Ozone.

76154: Deviant Ambush е третият по-големина от четирите модела, създадени за филма Eternals на Marvel Studios, който се завъртя по кината на 5 ноември. Броят на частите е 197 плюс три минифигурки за героите. На пазара e от 1 октомври тази година.

Частите на този не толкова голям сет са разделени в две торбички, но също така съдържа и лист с цели 11 стикера, които да придадат по завършен вид на създанието Deviant, което ще може да сглобите. Освен стикерите има и две принтирани части за очите на чудовището.

Минифигурките в този сет са за героите Makkari, Gilgamesh и Thena. Техните торсове и крака са с нови принтове за да представят подобаващо униформите им от филма. От LEGO са се справили изключително добре с дизайна.

Всеки един от тях има уникални супер сили и затова към всяка фигурка има допълнителен аксесоар/оръжие.

Makkari е най-бързата жена във вселената и също така е и единствената глухоняма Eternals, което и позволява да развива изключително висока скорост без да има последствия върху нея, когато създава звуков бум. Частта, която са и отредили LEGO да представлява нейната сила е Mini Shooter, W/ 3.2 Shaft, която придава идеята, че може да изстрелва енергия. Всъщност тези Mini Shooters могат да се изстрелват, когато се натиснат към ръчичката на фигурката.

Gilgamesh е способен да проектира космически екзоскелет около своите ръце и юмруци, което му позволява да повиши неговата сила и издръжливост в битка. Юмруците, които са в тази фигурка са напълно нова част. Също така неговата глава е напълно нова в този цвят. Ако Gilgamesh е вашият любимец от Eternals то този сет е за вас, тъй като тази минифигурка е ексклузивна за модела.

Thena, Богинята на Войната има способността да създава оръжия от космическа енергия. Затова към нейната фигурка са добавили оръжието Naginata, което видяхме да призовава в трейлъра на филма.

Девиантите са чудовищна раса от полу-безсмъртни същества генетично създадени от Celestials за да осигурят развитието на разумен живот на планетите. Тяхната цел е била да унищожават върховните хищници на планетата. Поради тяхната биологична природа тези създания са се развили и са започнали да ловуват и унищожават всичко живо. Затова Celestials са създали Eternals за да им се противопоставят.

В първия плик от сета може да сглобите тялото на Deviant-a, както и фигурките за Galgamesh и Makkari. Интересната част в тялото на чудовището е неговата главя, която е захваната към тялото с помощта на Black Plate, Modified 2 x 2 with Tow Ball and Hole и позволява въртенето и на различни посоки. Също така има и функционираща уста. С принтираните части Slope, Curved 2×1 на чудовището се придава някакъв характер и леко прилича на Stitch макар да няма неговите огромни уши, но пък главата на Deviant-a има нещо подобно на уши/рога. Също така, частта Wave Rounded Single with Pin в новия цвят Satin Trans-Black създава илюзия за грива на това чудовище.

С втория плик ще завършите шесткракия Deviant/Stich, както и фигурката на Thena. Предните два крака/ръце са доста по-масивни от задните четири, но заради големината си не могат да бъдат прибрани плътно до тялото заради по-голямата предна част на създанието, но това не пречи да бъде поставен в интересни пози.

Ако „разтворите“ всички крака на Deviant-a настрани може да забележите, че формата наподобява малко тази на рак, но с по-малко крака.

Моделът на този Deviant е най-масивния от всичките версии, които могат да бъдат сглобени в четирите сета от серията за Eternals.

С трите фигурки на героите, както и движещите се крайници на Deviant-a този сет е доста подходящ за децата, които могат да развихрят въображението си и да създадат различни битки между доброто и злото. За по-големите фенове пък може да е бюджетен вариант, ако искат да се сдобият с фигурките на Makkari и Thena, тъй като те могат да бъдат открити и в по-големия 76156: Rise of the Domo.