fbpx

LEGO изложение „И нека силата бъде с теб!“ в НПТМ

0
Share

Национален политехнически музей (НПТМ) и българският LEGO клуб LEBGO отново обединяват сили за ново LEGO изложение, което е на тематика Star Wars и носи името „И нека силата бъде с теб!„.

Изложението стартира на 25-ти март и ще продължи до 7-ми май като ще се застъпи с международния ден на Star Wars, а именно 4-ти май. Денят е избран заради заигравката на английски с популярната фраза „May the force be with you„. Официално този ден се празнува от 2011 година.

На 26-ти март (събота) между 16:00 и 17:00 часа ще има „Happy Hour“ и цената на посещението ще бъде 2лв. Цените за посещение на НПТМ може да откриете тук. Музеят се намира на адрес ул.“Опълченска“ 66.

На изложението „И нека силата бъде с теб!“ може да видите голямо разнообразие от различни Star Wars сетове от класически system модели до сглобяеми technic фигури. Освен различните превозни средства от вселената също така може да видите част от серията шлемове на персонажи, както и няколко BrickHeadz модела, а до тях доста голяма част от така наречените battle packs, които пускаха през годините LEGO. Няма как да пропуснете моделът на Death Star от 2016 година, който е изпълнен с много сцени от филма. Също така момчетата от LEBGO са създали диорама за добре познатата сред феновете битка на Hoth. И не на последно място те са се погрижили за вашето настроение с интересни пози на сглобяемите фигури на герои и злодеи от цялата вселена на Star Wars.

Всички модели, които ще видите в НПТМ са от личната колекция на членовете на LEBGO.

Ако се чудите как се нарежда едно такова изложение може да изгледате time lapse видеото на момчетата от LEBGO.