fbpx

Реален размер McLaren F1 от LEGO на Гран при на Австралия

0
Share

The LEGO Group и McLaren изненадаха феновете с реален размер на Technic сета 42141: McLaren Formula 1 Race Car. Моделът е бил показан вчера (08.04) на пистата Albert Park в Австралия, където ще се проведе третият кръг от Formula 1. Свободните тренировки са започнали вчера, а самото състезание е на 10.04.

Болидът е създаден от австралиеца Ryan McNaught познат още като Brickman и неговият екип от 27 човека. Той е съдия и на реалити предаването LEGO Master Australia, чийто 4-ти сезон се очаква да започне скоро. Отнело им е над 1893 часа за създаването на модела и 288,315 LEGO тухлички. Пресъздаден е воланът, който показва на пилотите важна информация за състезанието и също така се вади, както при истинските болиди. Гумите, които са направили Brickman и екипът му са Pirelli C3 Yellow, които са за сухо време докато на сетът гумите са със син кант, което значи че са за мокро време.

На снимките може да видите пилотите на McLaren – Daniel Ricciardo и Lando Norris, които изпробват LEGO болидът.

LEGO не за първи път правят автомобил в реален размер, който вече е имал Technic сет. Предишните такива примери са за 42115: Lamborghini Sián FKP 37 (създаването на модела) и 42083: Bugatti Chiron. Разликата е, че при тях гумите са били истински, а Bugatti Chiron дори се е движил. При McLaren F1 движението липсва и както сами може да видите гумите също са от LEGO тухлички и другата съществена разлика е, че Lamborghini Sián и Bugatti Chiron са правени от Technic части.