fbpx

РЕВЮ: 40535: Iron Man

0
Share

След дълго време без ревю на сайта поради ред причини практиката се завръща с ново ревю всяка сряда. Днешното ревю ще бъде за сет от серията Brick Sketches и по конкретно за 40535: Iron Man, който скоро ще бъде „пенсиониран“ от LEGO.

Преди да започне ревюто на сета малко предистория за тази тема. Серията Brick Sketches стартира през 2020 година с 4 портрет сета, които са за персонажи от вселената на DC и Star Wars. По-интересно е, че от LEGO наемат Chris McVeigh да е дизайнер на официалните сетове от серията, тъй като той е създавал през годините подобни фен модели на различни персонажи от различни франчайзи. Можете да разгледате неговите фен модели на неговия Instragram профил или във Flicker. До момента Brick Sketches има 8 официални сета като 40535: Iron Man е последната вълна пуснати сетове през 2022 година.

40535: Iron Man беше пуснат на пазара на 1 април 2022 година и съдържа 200 части. Той е на официална цена от 16.99 €, което е 3 € надолу спрямо първите сетове от тази серия (19.99 €). Този сет заедно с 40536: Miles Morales са първите Brick Sketches модели за персонажи от вселената на Marvel.

Частите на този сет са разделени в четири торбички, но нито една няма номерация и трябва да се отворят всички, тъй като по време на сглобяването на портрета ще използвате части от всяка една от тях.

Както знаете на кутиите има символ с пръст за отваряне, но на тази кутия няма. Има две лепенки, които лесно се режат и така не се нарушава изобщо кутията, докато по другия начин има малко скъсване. Големите фенове най-вероятно никога не използват начина на отваряне обозначен на иконката на кутиите, но това е друга тема.

Сглобяването започва с гърба и фона върху който е портрета на Iron Man. След това с различни видове части и наслагването им на слоеве изграждат добре познатия шлем на Tony Stark. Решението за очите в сета може би е най-любимата ми сглобка в него. Разбира се има и други интересни решения в сета за да се получат определени форми.

Симпатичната стойка в 40535: Iron Man позволява този малък портрет да бъде закачен на стена или да стои на бюро или във витрина.

Завършен портретът на Iron Man стои много симпатично и приятно. Смесването на 2D и 3D се е получило много добре. Изглежда, че дизайнът на шлема не е за конкретна версия на костюм на Iron Man, а жълтият цвят ни навежда на мисълта, че дизайнерът е черпил вдъхновение повече от комикс версията на този персонаж, отколкото от тази във филмите на Marvel, макар на кутията да пише Marvel Studios и логото на Iron Man от филмите.

В сравнение с първите сетове пуснати през 2020 година този изглежда доста по-детайлен и определено повечето части са изиграли важна роля. Ако сте фенове на комиксите и колекционирате Marvel сетове то този сет е за вас. Той би стоял изключително добре закачен на стена или до колекция от комикс и LEGO сетове като един малък портрет на любим герой.