fbpx

РЕВЮ: 40566: Ray the Castaway

0
Share

Днешното ревю ще бъде за GWP – Gift with purchase сетът 40566: Ray the Castaway, който беше пуснат в промоция миналата година от 1 до 13 октомври. Сумата за която трябваше да бъдат купени LEGO сетове беше 120 € и тогава той се даваше безплатно. Този сет днес може да се намери на вторичния пазар.

Историята на 40566: Ray the Castaway е, че моделът спечели конкурса на LEGO Ideas – Do you want to go to the seaside?, който се проведе от 13 април до 11 май и така беше избран да се превърне в официален сет. Създатели на оригиналния модел са DadiTwins, а от LEGO максимално са запазили оригиналния дизайн.

40566: Ray the Castaway съдържа 239 части и една минифигурка, която е ексклузивна за него. В сета няма никакви стикери, както и няма номерация на торбичките. Отваря се всичко и се започва търсенето. В инструкциите може да прочетете кратко интервю със създателите близнаците David и Diego Escalona. Много приятна кутия и малко по-различни инструкции като размер спрямо сетовете от лицензираните серии.

Само няколко стъпки бяха нужни за сглобяването на водата и острова, които са се получили изключително добре и ми допаднаха много. Да, белият plate и аз се чудих защо е нужен, но може би за да не става объркване при сглобяването, когато има толкова еднакъв цвят.

Постепенното добавянето на скали, растителност и дори малка част от лагера на отшелника още повече вдъхват живот. Направили са много симпатичен огън с тиган до него. Скалите са се получили супер добре, а са използвани доста основни части в много лесна комбинация.

Подслонът на Ray е малък, но изпълнен с детайли и стои доста красиво. Решението за покрива с палмовите листа е интересно и не бях виждал такъв начин за захващане на тези листа. Този цвят листа се среща само в още два сета 75171: Battle on Scarif и новият сет от Botanical Collection – 10314: Dried Flower Centrepiece. В подслонът му могат да се видят чаша за кафе/чай, въдица с хваната риба, раница, а под него е скрит сандък със съкровище. Разбира се до огъня има изпечена риба със синьо жълт папагал.

Едни от финалните елементи в 40566: Ray the Castaway са двете палми на острова, които ползват една технология, която старите фенове не харесват много, но това е бъдещето. Като цяло не се получават толкова зле. Старият начин на създаване на палми беше с Plant, Tree Palm Trunk и друг вид листа, но тази част е спряна от производство последната и итерация от 2002 година. Честно казано не разбирам какво е предназначението на тези стръкове под листата в dark orange. Можеха да добавят няколко кокосови орехи, но винаги това може да се промени.

Краят на сглобяването идва с поставянето на рака и SOS сигнала, който е измислен супер добре с тези змии и спасителен пояс. Салът, който може да видите на снимките се сглобява в началото и е доста симпатичен, докато го сглобявах не мислех, че е добре, но след това ми допадна повече.

Всички части на ексклузивната минифигурка на отшелника Ray се срещат в други сетове и само тялото му е по-рядко. Ако решите да си я сглобите няма да бъде трудна задача.

40566: Ray the Castaway е може би един от най-добрите сетове, които съм сглобявал. Макар и с малко части беше доста приятно докато се създаваха всички части от острова. Много малко повторяемост, която не беше изобщо неприятна. Един доста красив display сет.

Живот и здраве ще може да бъде видян на предстоящото LEGO изложение в The Mall – Свят без ограничения от 25.02 до 12.03.

PS. Ревютата ще бъдат публикувани сряда или четвъртък.