fbpx

РЕВЮ: 75550: Minions Kung Fu Battle

0
Share

Днешното ревю е написано специално от Виктор Иванов и за сет от една доста интересна серия, но за това може да прочетете по-долу.

БАНАНААА!

Миньоните отново завладяват кината за радост на всички техни фенове. И няма по-добър момент да обърнем внимание на сет 75550: Minions Kung Fu Battle, посветен на новият филм „Миньоните 2: Възходът на Гру“.

Сетът е част от поредица от 4 LEGO продукта, вдъхновени от едноименният филм. Всички те сериозно пострадаха от Ковид пандемията. И отново доказаха, че сътрудничеството между Холивуд и LEGO не винаги е лесно. Но нека първо проследим цялата история

Епидемията от Ковид в първите месеци на 2020-та налага отлагането на премиерата на „Миньоните 2: Възходът на Гру“ с една година и от 3.07.2020, тя е отложена за 2.07.2021. Следва ново отлагане за 1.07.2022. И така след цели две години филмът най-после е при нас.

Докато трае цялата тази сага, Лего сетовете от поредицата са със също толкова хаотична съдба. Първоначално малки количества от  4-те сета биват пуснати в търговската мрежа още през първите месеци на 2020-та, преди официално да бъдат отложени за Април 2021-ва. Така закупените ограничени бройки стават „редки“ и цената им на вторичният пазар се покачва значително. 2021-ва идва с ново отлагане и вместо 26-ти Април, датата на излизане е отложена за 24-ти Май същата година. Но без филм тези сетове са сякаш обречени на провал. За всеобщо щастие обаче филмът вече е тук. Сетовете също са налични в търговската мрежа в България. И е време е да разберем дали чакането си е заслужавало!

75550: Minions Kung Fu Battle идва с 310 части и 3 фигурки (Кевин, Стюарт и Ото) и официална цена в Ozone 89.99лв, но в момента е с намаление. Фигурките не са във формат минифигурка а използват собствени калъпи за телата и главите на миньоните. Ръцете се свързват посредством техник пин. Смея да твърдя, че LEGO са свършили отлична работа и фигурките улавят много точно енергията и цялостното усещане на миньоните.

Фестивалният дракон е симпатичен и интересен малък билд. Тук са и единствените 4 стикера в комплекта. Доста добра новина имайки предвид колко много се разчита на стикери в други сетове предназначени за по-младата аудитория.

Струва си да обърнем специално внимание на основната постройка. Фокусът видимо е бил върху възможностите за игра. И те са чудесни. Катапултът изстрелващ миньон през вратата работи отлично.  Арената за тренировки е изпълнена добре. И най-впечатляващото е, че дори когато толкова усилия са вложени в тези фийчъри за игра, дизайнът на цялата постройка не е пострадал значително. Напротив, изпълнението е брилянтно. Отличен избор на цветове. Интересни техники, изумителни детайли, орнаменти, фенери и …  БАНАНИ! Цели 7 броя и в 4 различни цвята! Подборът на частите е фантастичен. Този сет е буквално съкровищница за редки и интересни LEGO части. Майсторите на MOC-ове определено има по какво да точат лиги в момента.

75550: Minions Kung Fu Battle изобщо не е лош сет и съм убеден, че всеки  фен на миньоните ще бъде щастлив да го притежава. Просто ще се наложи да почака намаление!