fbpx

РЕВЮ: 76177: Battle at the Ancient

0
Share

Ревюто за днес е за единия от трите сета като единият е полибег, които LEGO пуснаха за филма Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, който излезе на 3 септември 2021 година, но беше отлаган няколко пъти покрай пандемията, но пък това се отрази на крайния продукт и ефектите му са направени изключително добре. Този сет е предоставен от Ozone.

76177: Battle at the Ancient беше пуснат на пазара на 26 април на цена от 27,99 € и съдържа 400 части. На 31 декември 2022 година сетът официално беше пенсиониран. Минифигурките в него са 4 плюс фигурка на интересното създание Morris.

Сетът е базиран на една от битките във филма, а създанието което е в него се нарича Great Protector. Минифигурките са за злодеите Wenwu (The Mandarin) и Death Dealer и героите Shang-Chi и Xialing като това е тяхната първа поява в кино вселената на Marvel, както и като LEGO минифигурки.

Минифигурката на Shang-Chi (SH700) се среща в трите сета, а принтовете на тялото му пресъздават изключително добре костюма му от филма. Краката нямат никакви принтове, но и във филма са с доста изчистен дизайн. Лицето на минифигурката е с две изражения. Аксесоарът към Shang-Chi е bo staff, но е доста далеч от този във филма.

Злодеят Wenwu (The Mandarin) (SH701) се среща в два от сетовете и подобно на Shang-Chi принтираните тяло и този път крака се доближават максимално до филмовия костюм. Нещото, което още като видях сетовете и не ми допадна, но беше ясно, че няма как да се на направи по-добре е начинът по който се държат пръстените. Интересно решение и може би за някой би било ефектно.

Третата минифигурка е за Xialing (SH706), която е ексклузивна за този сет и подобно на предишните две принтираното тяло е много добро, тази минифигурка също е с две лица, а краката нямат принтирана част. Тя е без никакви допълнителни аксесоари.

Death Dealer (SH705) изглежда доста добре на пръв поглед, но тази минифигурка е може би най-слабото изпълнение от всички. И тя е ексклузивна за този сет. Може би като не толкова значим персонаж от LEGO не са си дали много зор. Принтирано е само торсото, както и главата, която трябва да има нещо като маска. Вместо да принтират опашката на главата можеха да сложат частта, която се използва за орките в 24 -та серия на колекционерските минифигурки, както и да сложат допълнителен плат или нещо подобно за да представи по-добре робата на персонажа от филма. Към минифигурката има два броя sai.

Сетът е разделен на три торбички като има и доста стикери, които честно казано можеха да са на половина. В сета също присъства и торбичка с Power Bursts в прозрачно синьо, което да придава ефект на вода или енергия, част от тях не се използват в сета и могат да бъдат за ваши творения.

Този дракон за разлика от другите, които LEGO са правили идва с основа за която може да бъде закрепен. Основата е изчистена и доста добре помага моделът да стои в различни пози. Едно от добрите решения в този сет. Тялото на Great Protector е разделено между трите торбички в сета и за съжаление не е от най-приятните изживявания сглобяването му. Доста повтарящи се техники за почти еднаквите части на тялото му. Задната част на опашката му е по-интересна за сглобяване, а лапите му са малко дървени.

Благодарение на няколко вида tile части от LEGO са създали няколко шарки на Great Protector, които са добро попадение.

Определено най-креативното и най-интересното нещо в този сет е главата на гиганта. Невероятно решение за очите и техниката, която е използвана за създаването им. Цялата глава е направена толкова добре, че няма как да бъде объркана дали е на дракон или друго създание.

Голям минус на този сет е, че не всички части на Great Protector могат да се движат свободно. Тези, които могат са двете части на опашката и лапите, които са на ball joints. Част от дракона е на стави, които могат да се движат само нагоре и надолу. Изключителната глава е от тези части и за мен това е доста голям минус. Преди врата и главата има става, която се върти на 360, което малко или много решава проблема, но не напълно. Най-вероятно решението за използването на по-масивните стави е, че моделът ще натежи и няма да може да е така изправен, както е на кутията.

Хората гледали филма ще се учудят защо е само Great Protector в сета като във филма тази битка имаше и други създания. Ако от LEGO бяха направили сет и за Dweller-in-Darkness с възможност за комбинация между двата сета щеше да е страхотно, тъй като все пак битката между Great Protector и Dweller-in-Darkness беше запомнящата се.

Като цяло като изключим повторяемостта в сета за създаването на тялото беше приятен за сглобяване, срещнах части в цветове, които бях виждал. Цветовата гама – бяло и тъмно червено се е получила доста сполучливо.

Децата биха се зарадвали много на този сет тъй като все пак е дракон, а знаем че те харесват динозаври и дракони. Като се махне от своята стойка моделът на Great Protector може да бъде използван от малчуганите за игра и най-вероятно би им харесал доста, но заради частта, която се използва да се закрепи за основата трудно ще бъде поставен в много различни пози.

PS. За първи път слагах стикерите със сепаратор и мога да кажа с ръка на сърцето, че този метод е изключително добър, а стикерите се поставят доста право.