fbpx

РЕВЮ: 76181: Batmobile: The Penguin Chase

0
Share

Днешното ревю е за един от четирите сета (без да броим полибега), които са базирани на филма The Batman, който днес започва да се върти по родните кина.

76181: Batmobile: The Penguin Chase излезе в началото на годината за Европа, а в Америка беше пуснат на 1-ви декември 2021 година. Моделът съдържа 392 части с две минифигурки, една от които е само в този сет.

Частите за Batmobile-a са разделени в три торбички и има 13 стикера, които да придадат по-завършен вид на автомобила, както и пакет с ефекти, които се използват предимно за минифигурки, но се връзват перфектно с този сет.

Ексклузивната минифигурка в 76181 е на злодея The Penguin, който ще бъде изигран от актьора Colin Farrell. Другата разбира се е за Batman в ролята Robert Pattinson, която присъства във всички други сетове. Лицата на минифигурките са с две изражения, а за Batman са добавили отделна допълнителна глава с коса. Двете минифигурки имат много детайлни принтове, а тази за Batman има дори на гърба нарисувани допълнителни оръжия, които героят използва.

С допълнителната глава, която са добавили в сета може да направите така, че сякаш Batman държи своята маска. За съжаление използването на второто лице, което според мен има по-добри изражения може да се ползва с маската, но с допълнително нагласяне, тъй като ако се постави нормално не изглежда много добре. Освен това дори с допълнително нагласяне на маската да не се виждат очите на главата, цвета им под маската ще бъде с цвета на главата, а не бели.

Новото оръжие (Minifigure, Weapon Bazooka, Mini Blaster / Shooter), което за този сет е направено като базука изглежда доста интересно като визия, както и начина по който ще изстрелва заредените 1х1 round plate. Сякаш този нов тип Shooter стреля по-далеч от старата версия, която е била в сетове от 2014 до 2021 година.

По-долу може да видите няколко снимки при завършване на първите две торбички с части от сета.

Предната част на автомобила изглежда много добре особено фаровете ми направиха много приятно впечатление как са измислили дизайна. Двигателя и цялата задна част на превозното средство е доста идейна и лично на мен може би ми е любимата част от Batmobile-a.

Интересно е решението на дизайнерите да използват магическите пръчки (Minifigure, Utensil Wand, 2 on Sprue) за допълнителен детайл на возилото. Те са от двете страни на двигателя.

Докато сглобявах сета се чудих защо са избрали да сложат Plate, Round 1 x 1 with Flower Edge (5 Petals) в light bluish gray вместо Plate, Round 1 x 1 with Open Stud или Plate, Round 1 x 1. Видимо „листенцата“ на използваната част не придават кой знае какъв дизайн и промяна там където са използвани. Този цвят е използван само в пет сета като първият е от 2020 година. Ако искате да използвате тези сиви цветенца за ваш модел, може да ги смените с една от двете части по-горе и да използвате шестте броя от автомобила плюс резервната бройка, която има в сета.

По-долу може да видите сравнение на модела със стикери и без. Отдавна не бях слагал стикери на сет и не съжалявам, че го направих за този. Малко или много допълват и вкарват допълнителен детайл, който е нямало как да бъде направен с части.

Снимки на резервните части от всеки един плик в сета.

Като се абстрахираме, че моделът не е точно за минифигурка и поставена една такава в автомобила малко се губи в него, този сет е приятен са сглобяване и във финалния си вариант изглежда доста приятно. Освен, че може да бъде изложен във витрина или на секция моделът би се радвал на голям интерес и сред малките фенове заради Spring Shooter-ите в предната част на Batmobile-a. Този елемент в модела е изключително забавен и децата биха се радвали много на тяхното изстрелване. Все пак трябва да се внимава, тъй като стрелят доста силно.

Ако не искате ефектите на своя сет да се виждат може да ги махнете или пък да направите своя версия, тъй като почти всички имат по две бройки в този така наречен Multipack от Power Bursts или накратко пакет с ефекти.

Без никакъв проблем може да съберете двете фигурки в Batmobile-a, заедно с оръжието на злодея The Penguin (разглобено) и допълнителното лице на Batman.

Очаквайте другия уикенд ревю на най-малкия сет базиран на филма – 76179: Batman & Selina Kyle Motorcycle Pursuit.