fbpx

РЕВЮ: 76194: Tony Stark’s Sakaarian Iron Man

0
Share

Днес ревюто е за един от двата сета, базирани на анимацията на Marvel – „What If…?“ излъчвана през 2021 година по Disney+. Сетът е предоставен специално от Ozone.

76194: Tony Stark’s Sakaarian Iron Man излиза на 1 август 2021 година на цена от 34.99 €. Съдържа 369 части и три напълно нови минифигурки, но с времето две от тях се появиха в други сетове и само една е ексклузивна до този момент. Сетът е пенсиониран на 31 декември 2022 година. По принцип трябваше да има пълен епизод с тази версия на Tony Stark и неговия mech, но излязоха новини, че епизодът ще бъде излъчен евентуално с втори сезон. В края на сезон 1 той беше показан за около 10-15 секунди.

Съдържанието на сета е разделено в три торбички, инструкции и лист с 14 броя стикери.

Накратко за всяка една от минифигурките.

The Watcher (SH746) е ексклузивната минифигурка, която до момента я няма в друг сет. Актьорът Jeffrey Wright озвучава този персонаж. Интересен факт за него е, че той участва и във филма The Batman като James Gordon. За този филм също има LEGO сетове и съответно това е втората минифигурка за този актьор и негов персонаж. Добро пресъздаване на персонажа във вариант на минифигурка.

Втората минифигурка е за Valkyrie (SH748), която въобще не се появява в епизода, но в целия епизод може да е там, предстои да разберем в сезон 2. Тази минифигурка присъства и в battle pack-a 40525: Endgame Battle, който всъщност е с героите от филма Thor: Ragnarok и визията на Valkyrie е от този филм.

Минифигурката на Tony Stark (SH747) вече не е ексклузивна, тъй като същата е пусната и в новото армори – 76216: Iron Man Armoury от 2022 година. Горната част на тялото му е принтирана и наподобява тениската на Black Sabath носена от него във филмите Iron Man 2 и The Avengers. Косата е вида, който сме виждали почти във всяка една минифигурка на Tony Stark. Главата му е с две лица.

Интересното в този сет, както може да сте забелязали на гърба на кутията е, че от mech той може да стане на състезателна кола, макар да не е от най-симпатични и добре направени. Като цяло mech-ът стои малко различно от излезлите Hulkbuster брони на Iron Man и сякаш ми допада.

В сета има интересни сглобки като цяло. Някои от тях за мен бяха краката и люка/капака на mech-a. Люкът със стикерите стои доста добре макар да не се затваря много плъно. Ръцете са направени по различен начин и вместо става едната част е свързана с Technic, Axle and Pin Connector и могат да се движат само на ляво и на дясно. Частта в която са пръстите изглежда ок с нещо като малко оръжие може би.

Спомням си, че като бях малък имах роботи, които ставаха на кола, самолет и танк доста лесно и не трябваше да се разглобяват. Този сет ми напомни за тях и с лека надежда очаквах трансформацията от mech към автомобил да става доста лесно и гладко, но уви. Разбирам, че за такъв сет такива чудеса няма как да станат, но имаше една лека надежда. За да сглобите състезателната кола ще трябва да разглобите mech-a на няколко сегмента и след това да ги сглобите в автомобил. По-тъжното е, че част от ръцете и целите крака не могат да се включат в автомобила и ако запазите тази му версия ще трябва да ги отделите някъде на страна, а те са си 1/4 от модела. Количката е малко странна особено с тези тънки сини гуми. След няколко трансформации от кола в mech и обратно цялото нещо става за под минута, което е добре.

Като цяло сетът е ок, определено mech-ът е в пъти по-добър от състезателната кола на визия и бих оставил него. Цветовата гама ми хареса доста. Стикерите отварят доста модела. От LEGO са търсили възможността за игра с този сет и са я уцелили, кой не харесва роботи и коли.

Една референция за феновете на Marvel от бронята на Iron Man, когато дават Tony Stark от вътре и се виждат екрани около него. Много добре са го направили и стои доста симпатично.