fbpx

РЕВЮ: 76205: Gargantos Showdown​

0
Share

Филмът Doctor Strange in the Multiverse of Madness тръгва по родните кина и затова днешното ревю ще бъде за сета базиран на този филм, а именно 76205: Gargantos Showdown​, който е предоставен специално от Ozone.

Чудовището в този сет се казва Gargantos. Този злодей не е присъствал в комиксите Marvel от 1989 година след като е дебютирал през 1969. В трейлъра на филма видяхме, че той напада Doctor Strange и American Chavez и запраща автобус към тях. Ще бъде интересно да разберем как от Marvel са решили да вкарат във вселената този злодей.

76205: Gargantos Showdown се състои от 264 части и три минифигурки, без стикери. Той беше пуснат на пазара на 1 януари тази година. Сетът е разделен в две торбички, а в инструкциите от LEGO са направили доста интересна нова добавка. Докато сглобявате модела на долната част на страниците ще видите минифигурката на Doctor Strange, а с напредването в сглобяването на модела ще виждате как той се движи напред. Доста свежо решение.

Минифигурките на Wong, Doctor Strange и American Chavez са ексклузивни за този сет и изглеждат доста добре. Wong е в новата си роба с която ще го видим във филма, а Doctor Strange е със своето ново наметало, което може да се намери и в 76185: Spider-Man at the Sanctum Workshop (за който също се подготвя ревю) и нова униформа. Най-новият персонаж в кино вселената на Marvel – American Chavez ще получи за първи път LEGO минифигурка. Частта, която държи тя е флага на LGBTQ обществото, тъй като в комиксите тя е лесбийка и е първата латино-американка от това общество. От тримата само Wong има едно изражение на своето лице.

С първата торбичка ще сглобите част от Gargantos и докато го правите ще забележите доста интересни техники. Едната от които е на първата снимка, както и окото на чудовището. Тя е само за подготовка на хубавата част от сета.

Интересната част в сета идва, когато отворите втората торбичка и започнете да дооформяте тялото и пипалата на Gargantos с olive green частите. Изключително приятно беше докато се създаваше кръглата част на главата на злодея, както и след това пипалата. Единствената ми забележка е, че за част от пипалата в основата им са използвали Technic, Pin Connector Round 2L with Slot (Pin Joiner Round) в Dark Green, но пък тази част я няма в olive green все още. След като бъде сглобено цялото чудовище може да бъде поставян в различни пози със своите многобройни пипала.

От доста време не бях попадал на сет, който да ми хареса толкова много докато го сглобявам. 76205: Gargantos Showdown е точно такъв сет и силно го препоръчвам, както на феновете на Marvel така и на не толкова запознатите с тази серия. Освен, че има три ексклузивни минифигурки чудовището от този сет е в доста приятния цвят olive green и има възможност за многобройни позиции, което ще зарадва малките фенове.