fbpx

РЕВЮ: 77906: Wonder Woman

0
Share

Днес на вашето внимание, ще ви представя едно ревю специално написано за Brickslog от Деан Драганов.

Здравейте, LEGO фенове!

От доста дълъг период, покрай другите ми занимания, не ми беше оставало време ( а пък и си ме мързеше) да напиша някое LEGO ревю. За това днес, като ми дойде музата, реших да Ви представя нещо уникално и рядко срещано по нашите ширини. А именно един сет, който от почти две години седи вкъщи неотворен – 77906: Wonder Woman.

Първо малко допълнително информация преди ревюто.

Всяка година в Калифорния (САЩ) от 1970 г. насам  се провежда San Diego Comic Con (SDCC). Както може би се досещате от името, това е събитие което събира голям брой хора, фенове на комикси (и не само). Разбира се LEGO също присъстват на това събитие. За посетителите на ивента (не за всички) има специално произведени сетове или фигурки, които могат да се вземат само и единствено от там (разбира се после някой ако е спечелил нещо което не му трябва, го пуска в ebay примерно за една торба пари).

Та този сет е точно такъв, специално произведен за SDCC 2020, който за жалост поради COVID се отменя. Произведените сетове все пак се пускат ексклузивно в продажба в shop.LEGO.com и Walmart.com (само за Щатите) до изчерпване на количествата.

След кратката предистория, вече може да продължим към ревюто.

Започваме със снимки на кутията:

Отпред кутията е изрисувана в комикс стил, като са пресъздали оригиналната корица на комикса за Wonder Woman Vol 1 #6 от 1943 г. Вижда се броят на частите, който е 255, както и надписа SPECIAL LIMITED EDITION.

На задната страна на кутията се вижда реално как изглежда LEGO моделът.

Вътре в кутията откриваме един брой инструкции за сглобяване, четири броя неномерирани плика с части и още 3 черни plate-a с размер 4×12.

Сетът съдържа 3 мини фигурки. Това са Wonder Woman, Cheetah и Etta Candy.

Wonder Woman или Diana Prince е герой от вселената на DC Comics. Някои от вас я познават покрай филмите, които излязоха с нея последните няколко години, където е с по-съвременна визия. Тук тя е в нейният класически костюм, много добре отговарящ на визията й в комикса. Тази мини фигурка присъства освен в този сет, както и в серията колекционерските фигурки на DC.

Cheetah в комиксите е основен антагонист на Wonder Woman. С нея може да сте се „сблъскали“, ако сте гледали вторият филм Wonder Woman 1984. През различните епохи различни жени са влизали в ролята на Cheetah, но конкретно в този случай, това е Priscilla Rich. Отново мини фигурката е много добре изпипана от към детайли, и за щастие на фенове, тя също не е уникална за сета и може да се намери в серията колекционерски фигурки на DC.

Etta Candy – в комиксите, това е най-добрата приятелка на Wonder Woman. За да пресъздадат по-ниския й ръст, са използвани от „малките“ крака, които не могат да се сгъват. Лично за мен фигурката не представлява голям интерес. В този си вид се води уникална, но реално и тя може да бъде събрана на части.

Единствената уникална част, която я има само в този сет, това е плочката с името, номера и цената на комикса. Т.е. ако искате да имате сета, и не ви се дават много пари, може да си го съберете целият на части, единствено без тази.

Следват няколко снимки от постояването на модела. Нещо, което ми направи лошо впечатление е разликата в нюансите на цветовете на плочките 4х4 и 2х4 на долната снимка. За жалост това явление го наблюдавам все по-често, като даже съм имал един и същи вид части в различни нюанси.

За пресъздаване на небето са използвани 3 цвята в синята гама – blue, medium blue и dark azure. Скалите са основно в medium nougat и тук там за допълнително детайл има dark orange.

Въпреки малкият брой части, сетът според мен е направен доста разчупен и детайлен.  Много добре пресъздава корицата на комикса и би стоял страхотно изложен във витрина (още повече заедно с комикса до него).