fbpx

РЕВЮ: DC Character Encyclopedia 2022

0
Share

През 2016 година DK Publishing издадоха първата DC Character Encyclopedia в която можехте да прочетете интересна информация за всеки един герой и злодей, за който е била направена LEGO минифигурка. Тази година на 3 май от издателството издадоха ново издание на тази енциклопедия, тъй като за 6 години от LEGO пуснаха много нови и различни минифигурки от тази вселена. Ще може да прочетете и да разгледате над 200 минифигурки на DC. Цената спрямо изданието от 2016 година е с 2 паунда нагоре, от 14,99 на 16,99.

Новото издание също като предишното съдържа ексклузивна минифигурка, която е на Val-Zod от Earth-2, който там е Superman. Първата поява на този персонаж е в комикса Earth 2 #19 излязъл през март, 2014 година. Негови създатели са Tom Taylor и Nicola Scott. Дизайнерите на тази минифигурка са се справили много добре, тъй като е почти едно към едно с дизайна от комикса. Някоя от версиите му е без белите ботуши, но с тях изглежда още по-добре. Лицето на минифигурката е същото, което е използвано за War Machine в новия сет 76216: Iron Man Armoury. Косата и наметалото са от колекционерските минифигурки за Marvel съответно от Falcon и Vision, косата също е използвана и в минифигурката на William от серията Friends в сета 41713: Olivia’s Space Academy, излязъл тази година.

Двете енциклопедии на размер са почти еднакви и дори новото издание е с няколко страници по-малко. Разликата е, че в изданието от 2016 година освен минифигурките и информацията за тях бяха включени и някои превозни средства от излезлите сетове, докато в новото са само минифигурките.

Както може да забележите на снимката по-долу от DK Publishing са решили да направят промяна в това къде стои минифигурката в книгата. В издание 2016 тя беше в пластмасово отделение и се виждаше на корицата самата фигурка. На новата енциклопедия пластмасата е премахната и минифигурката е от вътрешната страна в картонена кутийка. Тази нова промяна не показва реалната минифигурка, а само снимка. Новият подход за съхранение на ексклузивната минифигурка сякаш е по-добър, тъй като дори да я изкарате от книгата ще може да виждате коя е, докато на старата енциклопедия след като я изкарате имате само името и написано отстрани и пластмасовата кутийка стои празна.