fbpx

РЕВЮ: LEGO BrickHeadz 75317: The Mandalorian & The Child

0
Share

Първото ревю за сет от серията BrickHeadz ще бъде за 75317: The Mandalorian & The Child, сет отново предоставен специално от Ozone.

Сетът беше пуснат на пазара на 1 август миналата година на цена от £17.99 / $19.99 / 19.99€ и съдържа 295 части за двата модела на The Mandalorian и The Child, които са с номера 113 и 114 от BrickHeadz серията.

Още с първата си поява в сериала The Mandalorian, малкото същество наречени „The Child“ или сред феновете Baby Yoda стана любимец на много хора. Във втори сезон името на този персонаж беше разкрито, но за това ревю ще бъде наричан „The Child“, както е в сета или Baby Yoda за да не разваляме момента, ако някой все пак не е гледал този сериал.

75317: The Mandalorian & The Child е единственият сет в който тези два героя могат да бъдат видeни в BrickHeadz формат. Много малко персонажи са получавали две версии от тази серия.

Сетът съдържа две книжки за сглобяване на всеки един от моделите, както старите двойни сетове от BrickHeadz серията, а торбичките са по няколко за всеки един от тях. Две за The Child и три за The Mandalorian – Din Djarin.

Още след няколко стъпки при сглобяването на летящата капсула в която Baby Yoda прекара известно време в сериала се вижда доста интересна техника за задната част от седалката. След като завършите цялата капсула, билд изглежда доста приятен и симпатичен.

Доста интересно са направили да изглежда горната част на дрехата с която е облечен The Child и разбира се не са пропуснали да сложат розовото блокче, което представлява мозъка на всеки модел от серията. Baby Yoda изглежда доста сладурски в завършен вид и дори ушите му могат да се обръщат надолу, както е показано на кутията.

Малкото създание се поставя доста лесно в своята капсула и доста лесно се вади също така. За да се придаде ефект, че са във въздуха от LEGO са избрали да сложат две прозрачни 2х2 round bricks под устройството, което Baby Yoda ползва да се придвижва доста време в The Mandalorian.

Долната част на шлема на втория модел от сета – The Mandalorian използва същата техника като тази от BrickHeadz модела на Boba Fett от 2018 година – 41627. Това е третият модел с Mandalorian шлем, но този в 41498: Boba Fett & Han Solo in Carbonite, който беше ексклузивен от New York Comic-Con 2017 използва малко по-различна техника. Като цяло доста интересно решение от дизайнерите.

Освен интересната част с шлема моделът на Din Jarin е доста детайлен и интересен. Може да забележите, че дори са пресъздали бронята на краката му. Към него има пушката, която използва в първи сезон, бластер и допълнителни аксесоари, които да му помагат в битките със своите противници.

Двата модела в завършен вид и един до друг изглеждат много симпатично, макар капсулата и The Child да са колкото The Mandalorian на височина.

75317: The Mandalorian & The Child е един доста добър сет, който има интересни решения да се постигне даден ефект и е доста приятен за сглобяване. От BrickHeadz моделите, които съм сглобявал мисля, че този се нарежда на първо място. Ако сте фен на сериала The Mandalorian или пък само на Baby Yoda то този сет ще ви хареса, може би ще са ви странни в началото заради специфичния вид на серията BrickHeadz.