fbpx

[Ден 1] Guardians of the Galaxy Advent календар

0
Share

Последният месец от 2022 година започна. Advent календарите са доста популярно нещо през месец декември и от LEGO разбира се са в тази ниша със своите сетове. За тази година те пуснаха на пазара пет календар за сериите Friends, CITY, Harry Potter, Star Wars и Marvel, а ние ще покрием календара за Marvel, който е за специалния епизод на Guardians of the Galaxy, който излезе преди около седмица.

На кутията за сета могат да се видят голяма част от билдовете, но е интересно в кой ден ще се паднат. Подобно на другите advent календари и тук кутията идва с нещо като допълнителен капак, който да служи за основа за моделчетата и минифигурките. За този е като метална платформа. От вътрешната страна на вратичката за деня има рисунка на това какво трябва да построите.

Моделът, който може да се сглоби за първия ден от месец декември е нова минифигурка на Peter Quill познат още като Star-Lord, лидерът на Guardians of the Galaxy. Героят идва с две лица и своите емблематични бластери. Тялото на минифигурката се доближава доста до SH744 от 76193: The Guardians’ Ship, но там Quill е с черни ботуши докато в календара краката са му изцяло в тъмно червено. С няколко бракета и кънки може да създадете така наречените rocket boots на героя, но като цяло е нужно доста въображение да разберете, че са именно те. Като резервни части от този първи ден ще имате една кънка и бластер. Това ще бъде деветата минифигурка за Star-Lord и осма за Peter Quill като този герой, тъй като с колекционерската серия минифигурки на Marvel там Star-Lord беше T’Challa.

Ден 1 | Ден 2