fbpx

Видео от дизайнера на 10290: Pickup Truck

0
10290 pickuo truck
Share

Пуснаха официално видео от дизайнера на 10290: Pickup Truck в което може да научите интересна информация около създаването на този сет.

Дизайнер на 10290: Pickup Truck e Pierre Normandin, който разкрива във видеото, че моделът на превозното средство е вдъхновен от пикапите през 50-те, но не споменава конкретни марки. Друг интересен детайл, който разкрива той, е за логото на Green Farm, което е на двете вратите на пикапа и е всъщност въображаема ферма на LEGO.

Освен всички функционалности на пикапа, които са създали от отварянето на вратите до завиването на волана в сета са направили и аксесоари за различните сезони, които може да добавите към модела или да премахнете.

Pierre Normandin разкрива във видеото, че за първи път ще видим бели моркови от LEGO, както и нови части в цвят dark red, които са били използвани при създаването на пикапа.

Интересен факт, който се споменава е за логото на LEGO на задната част на пикапа, което всъщност е било използвано от компанията през 50-те, години в които е имало такъв тип камиони и този модел е вдъхновен от тях.

10290: Pickup Truck беше пуснат в продажба на 1-ви октомври тази година. Той съдържа 1677 части и може да бъде закупен на цена от £119.99 / $129.99 / 129.99€.