fbpx

Creations for Charity – фенове даряват LEGO на деца в нужда

0
Share
CfC 2021

Всяка година, в средата на октомври Creations for Charity (Творения за Благотворителност) прави благотворителен ивент за набиране на средства. Всички приходи от продажбите се използват за закупуване на нови LEGO сетове, които се даряват на деца в нужда.

Творенията се качват в онлайн магазина на организацията и се продават онлайн в периода 15ти октомври – 30 ноември. Всеки закупил творение го получава директно от билдъра, който го е направил. Приходите се използват от координаторите на мрежата за закупуване на нови сетове, които се даряват на местни организации по целия свят, които помагат на деца в нужда.

Тази година се провежда 13тото издание на ивента, като през последните 6 години от продажбите на творения успяват да съберат между 13 и 18 хиляди долара всяка година. Като запален LEGO фен аз също реших да се включа и да даря нещо. Започнах с направата на Батман бюст, който представлява версия на Прилепа от Batman: The Animated Series.

Batman: The Animated Series | Bust

След като го публикувах в социалните мрежи, приятел билдър ме подкокороса (съжалявам, но думата е много яка) да направя Жокера, защото събирал такива. На мен толкова ми и трябваше и само след няколко часа вече имах бюст на Жокера, отново от същия сериал.

Joker Bust | Batman: The Animated Series

В момента докато пиша тази статия, отворих да онлайн магазина и какво да видя – Жокерът вече е намерил новия си собственик, а 80те долара от продажбата ще отидат за закупуване на ново LEGO! Няма как да не се радвам :))))

Ето още от другите творения, които можете да намерите в магазина:
https://www.flickr.com/photos/nannanz/51592500950/

Ако имате желание да се включите в инициативата можете, както да построите нещо и да го дарите, така и да купите творение или минифигурка от онлайн магазина на Creations for Charity. Ние всички обичаме LEGO и няма нищо по-хубаво от това да дарим малко от същото щастие на тези, които не могат да си го позволят.

https://www.creationsforcharity.org/shop