fbpx

Програмата bricklink designer вече е отворена и приема модели

0
Share

Първа серия на програмата bricklink designer стартира на 1 февруари и ще продължи през целия месец, ако искате да вземете участие със собствен модел вече може да го публикувате. Тази програма е подобна на LEGO Ideas, където фенове създават модели и след събиране на определен брой гласове и подбор се превръща в сет, който може да бъде поръчан. След края на периода за публикуване хората ще могат да гласуват за любими модели, а след това BrickLink ще изберат пет модела, които ще трябва да съберат 3000 предварителни поръчки за да се превърнат в сет. Когато съберат необходимата бройка ще бъдат създадени 20000 сета, които ще могат да бъдат поръчани само веднъж.

Няколко основни правила за да може да вземете участие – моделът трябва да бъде създаден в програмата Stud.io, не трябва да е за интелектуална собственост например Star Wars, Marvel и тн., най-малко трябва да съдържа 400 части и максимум 4000, a минифигурки може да използвате на всеки 325 части. Всички правила и напътствия за Stud.io може да прочетете и видите на официалната страница за програмата.

През 2021 и 2022 програмата е създавал 15 различни сета базирани на модели от фенове. По-долу може да видите кутиите за последните 5 модела преди програмата да бъде променена в новия формат и да стане регулярна. Ако се чудите как може да се сдобиете с тези сетове отговорът е от вторичния пазар, ако решат да ги продават, но цената вече ще е може би двойна.

Тук може да разгледате всички модели, които са били създадени и които не са успели да съберат нужните предварителни поръчки.