fbpx

РЕВЮ: 76140: Iron Man Mech

0
Share

Днешното ревю е за един сет от 2020 година, който даде началото на серията от mech-ове, които LEGO пускат дори и през 2023 година.

76140: Iron Man Mech излезе на 1 януари 2020 година и беше пенсиониран на 31 декември 2021 година. Сетът съдържа 148 части и се предлагаше на 9.99 €. В него има една минифигурка на Iron Man (SH612), която се среща в още 3 сета от вълната пусната през 2020 година и в списание.

Минифигурката на Iron Man е еквивалент на бронята от компютърната игра Marvel’s Avengers на Square Enix, която излезе на 14 август 2020 година, но като цяло нещо не и се получиха нещата и разочарова доста фенове. Новата минифигурка има новa каска на която визьора не се отваря като на предишните версии и не изглежда никак добре. Това е първият сет в който се появява. Дори ако се загледате малко изглежда, че има бузи. За жалост това решение за каска остана до 2022 година, когато смениха отново шлема с нов, който е различен от първата версия.

Под шлема на Iron Man минифигурката има две лица, комбинация която се среща в 18 минифигурки за този герой. Принтовете за тялото и краката са доста добре направени и се доближават максимално до дизайна на костюма от играта. За жалост принтове на ръцете няма.

Частите в сета са разделени в три торбички като първо сглобявате тялото, след това ръцете и накрая краката с оръжието.

76140: Iron Man Mech не блести с невероятни сглобки и идеи, които може да почерпите от него, но пък е доста подвижен и децата биха харесали тази възможност, тъй като е перфектен за игра от малчуганите и може да бъде поставят в много различни пози. Може би най-интересни като финален вариант бяха долните части на краката на mech-a. Раменете също не бяха лошо решение. В сета има също така 6 стикера, които може да залепите на частите за допълнителен детайл.

Този сет е най-бюджетният начин да се сдобиете с минифигурката на Iron Man, ако я нямате от друг сет.