fbpx

РЕВЮ: 76168: Captain America Mech Armor

0
Share

Ревюто отредено за днес е за mech-а на един от оригиналните Отмъстител – Captain America. Сетът е от втората вълна излязла през месец януари 2021 година и пенсионирана декември 2021. Сетът е предоставен от Ozone.

76168: Captain America Mech Armor можеше да се намери за 9.99€, а минифигурката в него е уникална за този сет – SH686. Броят на частите за създаването на тази броня са 121, малко по-малко от тези на 76140: Iron Man Mech, за който можете да прочетете ревю тук.

Кутията в сравнена с тези от първата вълна е малко по-ниска, а инструкциите са сравнително умалени. Тук нямаме номерация на торбичките и всичко трябва да бъде отворено заедно, по-доброто решение за такъв малък модел. Също така в този сет няма стикери, а само две принтирани части – щита и малък tile 2х2, който е с шарките на щита.

Минифигурката на Captain America, както споменах по-рано е уникална и е само в този сет, но всъщност това не е точно така, тъй като абсолютно същата може да се намери в списания пускани в Англия и Германия. Заради допълнителните аксесоари те се водят други минифигурки, но тялото, главата и маската са идентични. Като цяло е симпатична, но не се откроява кой знае с какво, тъй като е поредния вариант на Captain America.

Сглобяването на mech-a не блести с грандиозни и супер уникални сглобки, но има няколко елемента, които ми грабнаха вниманието и дори ми харесаха. Първото е мястото отредено на левия крак за щита на минифигурката на Captain America, доста добро решение, ако решите минифигурката да е в бронята. Закрепването на щита на гърба е направено доста добре и ми хареса макар да е видимо от кутията, че тази възможност ще я има. На последно място като интересно нещо в билда е поставянето на големия щит на ръката на mech-a. Докато го сглобявах си помисли, че съм объркал нещо, когато ръцете не бяха еднакви, но в последствие разбрах защо са така. Решението е добро, но може да се ползва само на едната ръка.

Отново подобно на Iron Man Mech-а и този модел може да бъде раздвижен изключително много в различни пози заради използваните стави. Цветовата гама е подбрана добре и ми хареса една идея повече от този на Iron Man.

Като цяло 76168: Captain America Mech Armor е ок сет, на който децата биха се зарадвали много. Феновете могат да проявят интерес заради минифигурката и може би заради някои от частите. Ако пък сте решили да събирате всички mech-oве на Marvel то този няма как да го пропуснете и най-вероятно е вече във вашата колекция.