fbpx

РЕВЮ: 76179: Batman & Selina Kyle Motorcycle Pursuit

0
Share

За филма The Batman, който все още е в кината, от LEGO създадоха 4 сета, един Technic и три system. Ревю на 76181: Batmobile: The Penguin Chase може да прочетете тук, а днес ще разгледаме 76179: Batman & Selina Kyle Motorcycle Pursuit.

Най-малкият сет от тази серия излезе в началото на тази година в Европа и съдържа 149 части. Той е изключително бюджетна възможност да се сдобиете с новата фигурка на Batman (Robert Pattinson), както и Selina Kyle (Zoë Kravitz). Към тях ще получите и два сравнително симпатични мотора, както и светещ в тъмното Bat сигнал.

76179: Batman & Selina Kyle Motorcycle Pursuit има 4 торбички, които са номерирани, но пък книжките не. Това не трябва да ви стресира, тъй като няма значение от къде ще започнете, защото моделите се завършват с конкретната торбичка и не пречат на финалната версия на сета.

Минифигурката на Selina Kyle е сравнително добре (с два принта на тялото, но за жалост без такива на краката), тъй като и дизайнът на костюма и във филма също не се отличаваше с кой знае какво. Освен двете лица на минифигурката феновете могат да избират как да изглежда тя, има възможност да е с нормална коса или с каска за мотор, тъй като все пак имаме преследване с мотори в този сет.

Минифигурката за Batman във всички сетове е една и съща и е на изключително добро ниво. Както и в 76181: Batmobile: The Penguin Chase и тук имате резервна глава с коса, ако искате вашият Batman да е без маската.

Двата мотора в сета изглеждат симпатично добре, но сякаш леко стоят незавършени и можеха да им сложат още малко детайли. За двата модела е използвана новата част Vehicle, Base 2 x 2 x 2/3 Wheel Fork with 2 Arms and Pin Holes в Dark Bluish Gray заедно с новия Technic, Pin 3L without Friction Ridges with Stop. Тази техника за мотора може да се види и в третия сет от серията – 76183: Batcave: The Riddler Face-off, както и за задната част на по-малката Vespa (40517).

За предните фарове на моторите са използвани стикери, както и за капака на сандъка, който е в задната част на мотора на Selina.

Като цяло моторът на Batman ми допада повече, но една част на мотора на Selina Kyle сякаш е по-добре направени. Изборът на batarang за управление за мен лично е доста слаб избор, освен това е доста по-навътре от предната част на мотора. При този на Selina са използвани Antenna Small Base with Black Lever, което изглежда в пъти по-добре. Двете части Bar Holder with Clip, които са добавени в долната част на мотора на Batman са доста добро решение и може самият модел да бъде поставен по доста по-динамичен начин отколкото да е балансиран вертикално на гумите, както е случая с другия мотор.

Сигналът на Batman е допълнителният мини модел в сета, който ако нямаше частта, която служи за закрепване на част от арсенала на Batman би изглеждал много по-добре. Логото на сигнала е стикер, а частта на която се поставя той е светеща в тъмното.

76179: Batman & Selina Kyle Motorcycle Pursuit е добър сет макар да има своите забележки. Сред най-малките фенове този модел би бил интересен, тъй като моторите дават възможност за игра, а светещият в тъмното сигнал ще ги зарадва допълнително.