fbpx

РЕВЮ: 76204: Black Panther Mech Armor

0
Share

За още един mech от серията му дойде времето да бъде ревюиран. Това е 76204: Black Panther Mech Armor, който излезе на 1 април 2022 година и края на същата година беше пенсиониран. Сетът е предоставен от Ozone.

76204: Black Panther Mech Armor заедно с 76202: Wolverine Mech Armor и 76203: Iron Man Mech Armor са от третата вълна mech-ове на Marvel. Сетът съдържа 125 части и уникална минифигурка на Black Panther. Неговата цена беше 9.99 €.

Сетът е разделен в две торбички и не съдържа никакви стикери, а само една принтирана част за гърдите на mech-a, където е изобразена огърлицата на Black Panther. Странно решение за този принт. Да, този герой няма лого, но можеше да няма нищо. Другото странно решение е за лилавия панел над гърдите, които трябва да служи като екран, но някак си е в повече отколкото да е готин детайл.

Стандартен билд за този тип мекове. Различното в този сет са ходилата на mech-a, това не е първият модел с тях, но е първият който сглобявам. Този тип ходила за първи път бяха направени в двойния сет 76198: Spider-Man & Doctor Octopus Mech Battle, който излезе след втората вълна на mech-овете. Стоят първоначално доста странно, но сглобени с целия модел са добре и придават някаква гъвкавост.

Хареса ми избора на цветове – черно и лилаво. Лилавият цвят пресъздава енергията събрана от бронята на Black Panther, която може да активирана по време на битка.

Ръцете на mech-a с тези нокти стоят малко по-големи от нужното, но във финалната версия сякаш са добре. Решението, което за взели да ползват част, която е за коли за ръцете не ми допада въобще, тъй като след като се сложи палеца на противоположната част стърчи нещо и не стои добре, този вид го има и в други mech-ове.

Минифигурката на Black Panther (SH807) я има само в този сет, но в Германия и Англия има списания, които пускат различни минифигурки и един от последните броеве съдържа тази минифигурка с jet. В сета има и второ лице, ако решите да свалите маската на героя.

Като цяло 76204: Black Panther Mech Armor ми допада най-много то всички mech-ове, които съм сглобявал макар да имаше неща, които не ми харесаха. Подобно на другите сетовете от серията и този може да се раздвижи много и в доста различни пози от филмите и комиксите. За жалост Wakanda Forever не може да бъде пресъздадена.