fbpx

РЕВЮ: 76202: Wolverine Mech Armor

0
Share

Днешното ревю е отново за mech, който е от третата вълна за тези малки сетчета с брони за герои и злодеи от вселената на Marvel. Сетът е предоставен oт Ozone.

Третата вълна с тези mech-ове трябваше да бъде на пазара от 1 януари 2022 година, но бяха забавени с 4 месеца поради проблеми със стабилността, но в крайна сметка май е било нещо друго, тъй като не се видя разлика в първата версия и втората.

76202: Wolverine Mech Armor излиза на 1 април 2022 година и същата година в края на месец декември беше пенсиониран. Официалната цена на този сет беше 9.99€ и съдържаше 142 части, както и една минифигурка на Wolverine.

Подобно на mech-а от втората вълна и този няма номерация на торбичките и инструкциите са по-малки . Няма стикери, а само две принтирани части, емблемата за тялото и колана на mech-a, което е супер.

Минифигурката на Wolverine (SH805) е четвъртата, която се е появявала в LEGO сет от 2012 година насам. Последната, която видяхме беше през 2017 година със сета 76073: Mighty Micros: Wolverine vs. Magneto и затова Marvel феновете бяха много радостни от новината за предстоящото излизане на 76202: Wolverine Mech Armor. Минифигурката е уникална за този сет, но можеше да бъде една идея по-добра, тъй като феновете на комиксите знаят, че този костюм на героя е със сини гащи, но от LEGO не са загатнали дори за тях, което направиха обаче в sh118: Wolverine от 2014 година. Може да се преживее, но пък е малък минус. Главата на минифигурката е с две лица като едното е с очила, които позволяват като се сложи маската да бъде с бели очи. Другото лице е нормално, но пък няма коса, ако решите да махнете маската.

Mech-ът няма нищо кой знае колко различно от първата и втората вълна и следва същия принцип, първо се сглобява тялото, след това краката и накрая ръцете. Тялото ми се стори една идея по-различно, но накрая изглежда същото. Раменете и тъмно синята част от краката, на стъпалата ми допаднаха може би най-много, получили са се приятно. Идеята mech-a да има огромни нокти като героя е супер, но реализацията не се е получила толкова добре. Като се сложат въпросните нокти заради големината им доста лесно могат да паднат, но пък стоят яко като направите някоя поза на mech-a. Ако се ползва въпросният сет за игра от деца най-вероятно доста често ще падат. Ръцете също са малко големички, но това е заради възможността да се поставят ноктите.

Може би като лек минус мога да отбележа, че няма място къде да се поставят ноктите на Wolverine от минифигурката, тъй като в mech-a за Captain America от LEGO бяха направили място за малкия щит.

Емблематичен герой, който не беше се появявал от доста време в LEGO сетове. Сетът не блести с нищо кой знае какво и може да бъде закупен само заради ексклузивната минифигурка на Wolverine.