fbpx

РЕВЮ: 76206: Iron Man Figure

0
Share

През 2012 година от LEGO създадоха първата сглобяема фигура на Iron Man (4529), която използваше системата CCBS ( Character and Creatures Building System ), 10 години след нея от компанията пуснаха нова фигура, за която този път се използват класическите system части – 76206: Iron Man Figure. Днешното ревю ще бъде именно за този сет, който е предоставен от Ozone и може да закупите от тях.

76206: Iron Man Figure излезе в началото на тази година и съдържа 381 части. Феновете на Iron Man знаят, че Tony Stark е създал много версии на своята броня и този сет позволява да сглобите Mark 43, броня която използва във филма Age of Ultron (2015).

Частите за този сет са разделени в четири торбички и има 19 стикера за лепене. В инструкциите най-долу на страницата отново може да бъде забелязан новият елемент, който показва прогреса на сглобяване на сета. Този малък детайл забелязах за първи път в 76205: Gargantos Showdown.

Първата част от сета е за таза и бедрата на Mark 43. Начинът по който са решили да създадат ставите на таза е доста интересен, тъй като не позволява прекалено нестандартно движене на целите крака.

Втората торбичка от сета завършва краката на фигурата. Решението, което са взели от LEGO да използват за коленните стави е добро, тъй като позволява свиването им и въртенето на 360 градуса за повече пози. Стъпалата на Iron Man са доста стабилни, ако сте поставили фигурата в поза, която част от тях не са във въздуха.

С последните две торбички завършвате сета и може да видите Mark 43 в своя пълен блясък. Към фигурата има и табелка с детайли за костюма – клас, тип, височина и тн. В сета е включен и light brick, който е предназначен да придава светлинен ефект на arc реактора, който е на гърдите на Iron Man.

Частите, които са използвани за раменете на фигурата са нови, а предната част на главата е същата, но с принтираната маската за бронята. На първите минифигурки за Iron Man предната част на маската се вдигаше и можеше да се види лицето на Tony Stark, тук това не е възможно. Справили са се сравнително добре да направят заоблената форма на главата. Главата може да бъде завъртана на много посоки благодарение на Black Plate, Modified 2 x 2 with Tow Ball and Hole и Light Bluish Gray Plate, Modified 1 x 2 with Small Tow Ball Socket on Side. Новата част използвана за раменете не позволява голямо движение на ръцете, но не е голям проблем.

Стикерите на места са доста добро решение за детайлите на костюма. Може и без тях, но като цяло е по-красив с тях.

76206: Iron Man Figure за размерите си и броят части има своят чар и някои добри изпълнения от към идеи и сглобки. Децата ще харесат доста фигурата, тъй като позволява доста движения и не би се разпаднала при игра. Дори по-големите фенове могат да намерят нещо красиво в този сет, най-малкото може да бъде поставен в доста интересни пози.

Слуховете са, че през месец септември ще видим три нови фигури, които ще бъдат за Venom, Spider-Man и Miles Morales, a цената им ще бъде с 10$ по-ниска от тази на Iron Man – 29,99. Разбира се това са само слухове и предстои да разберем дали ще се окажат верни.