fbpx

РЕВЮ: 76169: Thor Mech Armor

0
Share

След кратка пауза от ревюта се завръщаме с още едно ревю за mech на Marvel. Този път това е бронята на Thor от втората вълна на тази поредица. Сетът е предоставен специално от Ozone.

76169: Thor Mech Armor излиза на 1 януари 2021 година на цена от 9.99€ като съдържа една ексклузивна минифигурка за този сет и 139 части. Сетът остава на пазара точно една година и в края на 2021 бива пенсиониран от LEGO.

Минифигурката на Thor – SH680 се среща само в този сет и макар да има загатване за наметало то липсва в нея, най-вероятно е търсен ефекта на наметало от червените части използвани на mech-a, но не се е получило много добре. Самият принт на гърба изглежда сякаш е навито самото наметало, но изглежда просто като липсващо. Уникалността в тази минифигурка е, че в комбинация с това тяло и крака има шлем, който в другите версии го няма, а има коса вместо това.

Частите в сета са разделени както при другите mech сетове в не номерирани торбички като този има и лист със стикери, които са 9 на брой. И тук се среща принтирания tile, който е за гърдите на mech-a с нещо, което трябва да наподобява кръгове на гърдите на Thor, но с два броя по-малко.

Интересното в този сет е чука – Mjölnir, който с помощта на стикерите изглежда по-внушителен. Много добро решение са взели от LEGO за това как той да стои в ръката на mech-a без да пада. Получават се доста добри пози докато чукът е в ръката на Mech Thor.

Подобно на ръцете на mech-a за Black Panther и тук ръцете ми стоят малко по-големи от нужното, но това са решили от компанията.

Също като при сета с mech-a за Captain America и тук има място къде да закрепите Mjölnir на минифигурката докато Thor в бронята. И в двата сета това решение ми допада много.

Отново един малък сет с фигурка, която за колекционерите е може би задължителна, сет който ще се радва на голям успех сред децата заради възможността си за игра.

Mjölnir to me ! (Marvel SNAP)